Вашият онлайн магазин за реклама
Сувенири 2022г.
Бюлетин
Научавайте веднага за нови продукти, промоции и новини. Въведете е-майл:
Технологии

Дигитален печат


Дигиталният печат е технология от ново поколение спрямо всички известни досега методи за отпечатване на информация върху хартиен носител. С развитието на информационните технологии се разраства и неговото разпространение. За разлика от офсетовия печат, дигиталният е предпочитан при нужда от малки тиражи (може да бъде отпечатан и само един лист хартия). Едно от най-добрите му качества е чистотата. При него няма неприятни миризми от печатарските мастила. Обемът на машините е в пъти по-малък и от най-скромната офсетова машина, което го прави и компактен.  Качество на дигиталния печат е съизмеримо с това на класическия офсетов печат, който се слави като най-качествен.

Най-голямото му предимство обаче си остава бързината. При дигиталният печат няма предварителни подготовки, изработка на допълнителни средства за носители, миене и подгряване на машините, съхнене на отпечатаните издания. Високата скорост на печат дава възможност за реализиране на големи тиражи за кратък период от време (от днес за утре). В практиката често се използва при нужда от единични бройки отпечатъци, мостри, поздравителни картички и др.

Тази техника дава възможност за отпечатване на ваша снимка или друго фотоизображение върху хартиен носител с различни размери и при особени случаи. Може да бъде спрян по всяко време без това да се отрази на печатното издание, което го прави и икономичен.

 

Офсетовия печат

 

е най-разпространената технология, при която се печата с високо качество върху хартия и картон. Чрез офсетовият печат се реализират  част от цветната печатарска продукция – списания, вестници, каталози, книги с цветни страници, рекламни материали, рекламни опаковки и др.Печатът може да бъде едноцветен и многоцветен,съдържащ полутонови или щрихови изображения. Цветните изображения се постигат при комбинацията от четири основни цвята.Това е най-разпространената технология за печат, даващ най-добро качество на изображението. Печата се главно на хартия. Въпреки бурното навлизане на изчислителната техника, основните принципи са запазени и до днес.Класическата офсетна печатарска машина е едноцветна. Модерните машини са от две до десет цветни, като многоцветните са все едно няколко едноцветни подредени една след друга и синхронизирани помежду си. Много от старите майстори печатари твърдят, че най-качествените арт продукти се получават единствено и само на едноцветна машина. Цветните изображения се получават от комбинацията на няколко цвята. Използват се няколко системи за отвечатване на цветни изображения, като принципа при всичките е наслагване на растерните решетки на отделните цветове. Най разпространена за цветен печат е така наречения Fier Farben (четири цвята) познат и като CMYK. От основните цветове - Cyan, Magenta, Yellow and BlacK.

 

Ламиниране

С цел удължаване живота на продукта отпечатаната вече хартия може едностранно или двустранно да бъде ламинирана. Разполагаме с  различни дебелини фолио, които могат да бъдат мат, гланц или релеф. Най- често използваме ламината за продукти, които ще се използват многократно като: менюта, каталози, подложки за маси, като не забравяме че ламината създава и собствена характерна луксозна визия.

 

Ситопечат

Сито печат е най-универсалната технология за надписване на сувенири от пластмаса, хартия, метал, дърво и др. Характерна особеност на тази технология е покривността на мастилата с което е възможно надписването на тъмни сувенири с по светъл цвят. Съвременните технологии в ситопечата дават достатъчно добро качество на отпечатъка по отношение на разделителната способност, което позволява възпроизвеждането на сложни детайли. Най-големият проблем на ситопечата е нестабилността на отпечатъка върху някои видове пластмаси и метали. За да се надпишат такива пластмаси и метали е необходимо да се използват двукомпонентни мастила. Ситопечатът с двукомпонентни мастила се различава единствено по времето и температурата за съхнене, а техно-логичният път се запазва както е при стандартния ситопечат.

 

Ситопечатът с двукомпонентни мастила се различава от стандартния ситопечат само по използваните мастила, като всички принципи на технологията се запазват.Използването на специалните мастила води до много по-голяма стабилност на надписа върху “трудни“ повърхности като метал и някои видове пластмаса.

 

Тампонен печат

Тампонният печат е технология за надписване на сувенири от пластмаса, метал, дърво и др. Особено подходяща е за химикалки и запалки с овална форма - това е и главното предимство пред останалите технологии ( може да се надписва около 1/4 от кръглата повърхност, приблизително 90 градуса) . Характерно за тази технология е че могат да се отпечатат и букви с особенно дребен шрифт в идеално качество, както и възпроизвеждането на растер. Недостатък е че мастилото с което се печата няма много голяма покривност и затова се препоръчва за тъмните цветове да се използват златни или сребърни мастила които имат по-голяма покривност. За отпечатване на рекламен текст върху метални сувенири се използва двукомпонентни мастила които са и бавно съхнещи мастила.

 

Сухо преге

е технология за надписване без мастило, само чрез пресоване на надписвания материал с предварително подготвено клише.Изпъкнало преге се използва, когато материалът е достатъчно тънък, за да бъде притиснат между 2 клишета ( папки, визитки и др.), а вдлъбнатото – когато в достатъчно дебелия основен материал може да се издълбае следа ( бележници ).

 

Голд печатът е технология на надписване чрез пресоване на надписвания материал с клише, като за багрило се използва тънко метално фолио. Използването на голд печат е приложимо върху всякакви относително равни повърхности – хартия, картон, пластмаса, кожа. Често се комбинира със сухо преге.

  

Надписи от PVC фолио

 

Изработка на плексигласови изделия

търси в артикулите
Специални оферти
Вашата реклама
Он-лайн помощ
My status
© 2009 New Face Media
Моля, подкрепете нашият сайт!